PAVILJOEN: On the Road

Het ontwerp is een experiment met licht, vorm, ruimte en beweging.

Met een beperkt palet van materialen – gelamineerd hout, staal, glas en een spoorweg – heeft dit ontwerp enkele structuren die meer vragen oproepen dan antwoorden opleveren.

‘Rollende vloer’ is een reeks van gebogen gelamineerde houten liggers op stalen wielen. Zodra het gebouw opent, lijkt het alsof de vloer zich uitrekt uit en het gebouw bevallen is van een tweede en grotere ruimte.

Een kijkje nemend van dichterbij lijkt de vloer zeer flexibel te zijn. De vloer kan samen worden aangetrokken tot een plafond, wanneer het gesloten is of wordt een element vorm – de vloer – wanneer deze wordt geopend.

De ‘Rollende vloer’ is een onderdeel van een paviljoen, wanneer het gesloten is, wordt een gebouw. In een geopende situatie verbindt de vloer de twee gescheiden delen van het paviljoen en creëert het een terras.

De ‘Rollende vloer’ schuift direct langs een platform, dat gepositioneerd is op een plaats. Vijf wielen aan elke zijde van het paviljoen, geven niet alleen steun aan de gebogen structuur, maar zorgen ervoor dat het geheel op een lijn rolt(van open naar dicht en omgekeerd).

Deze beweging heeft overeenkomsten met het spoor van een trein.
Project_Pavilion_SmallBuildings_1