Cafe en Workspace Luyten – Trivium

SITUATIE

De plek is uniek: in de oksel van Trivium, langs de Bredaseweg en de snelweg (A58) precies in de overgang van industrieel naar landelijk aan een rotonde en langs / in het water.

RICHTINGEN

Voor het gebouw is de rooilijn van Bredaseweg letterlijk richtinggevend. Het volume dat in deze lijn staat sluit met zijn hoogte van 15 meter de gevelwand van de Bredaseweg af met een horizontaal accent. De kopgevel aan het eind van de Bredaseweg kijkt uit richting het open lamdschap.

GEVELS

Tussen de gelamineerde spanten bestaan de gevels uit een houten latten huid. De lange gevel varieert in open – dichtnarmate er een raam achter de latten situeert. De kleur van de spanten is zwart en de houten huid heeft een naturel “look”. Achter deze houten latten vindt een samenspel plaats van glas en witte stucco gevel.

Cafe-Luyten_Trivium

Het glas van de raampartijen het stucwerk liggen in één vlak  om het verloop van open-dicht optimaal tot zijn recht te laten komen. Het gebouw opent en sluit zich door middel van de houten latten naarmate men zich van of naar het gebouw beweegt afhankelijk van de blikrichting.

De voet van het gebouw ligt deels in het water waarin ontvangstruimtes en werkplekken zijn ondergebracht. Op de verdieping bevindt zich het cafe gedeelte met een grote buitenruimte.

BINNEN

De centrale entree van het gebouw is voorzien van markante grote houten deuren in een glazen gevel. Het interieur van de hoge lobby   is vanaf buiten zichtbaar door ramen over de volle maat. Ruimte wijst de weg.

Op “kelder”-nivo, eigenlijk gebouwd op maaiveld, is ruimte voor server en archief gereserveerd.

De ruimtes voor gemeenschappelijke gastvrijheid ligt op de verdieping en is vanaf de lobby overzichtelijk te bereiken. Werkplekken zijn verdeeld over beide lagen.

ZICHT

De “schuur” kruipt van de dichte bebouwing via het water, richting het landelijk gebied.

 

In samenwerking met: Patrick Russ & Interiors

Author: admin