NYC Super Farm

Concept Super Farm

Het uitgangspunt in dit concept is de traditionele stedelijke gesloten bouwblok met een binnenplaats. Dit blok toont twee verschillende werelden. Aan de ene kant het intieme en anderzijds het publieke deel. Zeer strikt gescheiden. Op de begane grond, gemengde functies die de buurt bedienen. Hogere niveaus over het algemeen woonfuncties. Oriëntatie van elk appartementen in de richting van beide werelden; in de richting van de straat en de binnenplaats. De binnenplaats ligt vaak in de schaduw van zijn eigen gebouw.

Door het verticaal draaien van de massa van het bouwblok ontstaat dezelfde volume op een kleiner voetafdruk. De “donkere” binnenplaats van de traditionele gesloten bouwblok verandert in een open en verlicht hart van het blok / gebouw.

Deze binnenplaats wordt uitgerekt en verdraaid om een optimale leegte te creëren. Deze leegte geeft leven aan het gebouw. Het leven in de vorm van zonlicht en landbouw rondom de leegte.

Van donkere gesloten binnenplaats naar een toegankelijke, groene opening.

Woningtypologie

Elk appartement is opgebouwd uit 1 eenheid – pixel. De afmeting van dit moduul is 5×5 meter en bevat alle standaardfuncties.
De andere appartementen zijn een combinatie van 4 eenheden – pixels. Elk object is verbonden met een kas dat de groene leegte vormt.

Een selectie van de geteelde gewassen in elke kas: broccoli, sla, aubergine, vijgen, pepers, collega’s, tomaten, wortelen, appels, aardbeien.
De oogst dient alle gebruikers van dit gebouw, inclusief het restaurant en de biologische supermarkt.

ECO System

De mutatie van het traditionele bouwblok werd gedaan om maximale / optimale oriëntatie van elke eenheid / kas naar de zon en de wind op deze bijzondere lokatie te verkrijgen.
Zonlicht geeft energie aan zonnepanelen en boilers in de gevel. De gevel transporteert dit in elektriciteit en warmte voor het gebouw.

De leegte wordt geopend in de richting van de wind.
Windenergie wekt elektriciteit op voor het gebouw en voertuigen. Hoe meer gekoppelde eenheden, hoe beter de productie van energie.

In samenwerking met: Arkinext

Author: admin