SLOW ARCHITECTURE

Stedenbouwkundige vernieuwing

Naar aanleiding van een bewegingsstudie in combinatie met bestaande functies, van de gebruikers op deze locatie, zijn nieuwe zichtlijnen en looproutes geintroduceerd.

Uitgangspunt in de analyse en het ontwerp van DEX is het in stand houden van de unieke bestaande opgravingen en een nieuw samenhangend geheel van factoren te introduceren die het bewustzijn van gebruikers op deze plek bevorderen.

Intervallen op deze drukke locatie zal een spanningsveld creeren, waarbij momenten als versnelling en vertraging zullen optreden.

Het hele complex van de Kolk is gesloopt en daarvoor in de plaats gekomen zijn: woningen, theater, horeca en een openbare binnenruimte. De route is een aaneenschakeling van de functies, waarbij ervaring van de locatie en de architectuur central staat.

 

 

Author: admin